انواع خاویار کدام اند؟

بلوگا

به نام ایران و خزر خورده است این بی‌بدیل خوش نقش و نگار! در روشنی دانه‌هایش انگار می‌شود از گذشته‌های پرافتخار سراغ گرفت. بلوگا با احترام و افتخار، یک ایرانی اصیل! طعمش در کره و آجیل و گردو طعنه بر تلخی‌های روزگار می‌زند. خوش بر ذائقه می‌نشیند و حظ کردن را بر مغز استخوان می‌نشاند. بهترین بلوگا را با افتخار فقط در ایران پیدا می‌کنید. دانه‌درشت‌ترین گوهر خزر که حداقل با 11 سال تمام مراقبت از فیل‌ماهی به دست می‌آید؛ بزرگ‌ترین گونه ماهیان خاویاری و بومی خزر که چند و چون گوهرش را خانی خاویار به‌خوبی فهمیده است. از بلوگای نرم می‌شود به طعم کره‌ای و آجیلی‌اش اشاره کرد که به گردو و فندق نزدیک‌تر است. دانه‌های درخشانش در بازه رنگی سیاه کامل تا خاکستری روشن جای می‌گیرند. این ساخت ایران واقعی، با فاصله گران‌ترین خاویار جهان است و با افتخار کار دست متخصصان ایرانی خانی خاویار. گران بودنش را از کمیابی، زمان طولانی عمل‌آوری، درشت و البته خزری بودن دارد.

بری

خاویار را دوباره بنگرید! با چشم‌ها بشنوید و حس کنید این زیبایی فراتر از تصور آفرینش را.
درک لطیف زیبایی با شما، کم و کیف تدارکش با خانی خاویار! سال‌هاست که این حس بی‌نظیر را جشن
می‌گیریم. پرفروش‌ترین گونه خاویار جهان از ماهی سیبری سرچشمه می‌گیرد. با این‌که قیمتش از سایر گونه‌ها کمتر ست اما قدرش بالاست. از شمال اروپا به میزبانی رسم طعم و آشنایی آمده است. خانی خاویار بری را در طی 6 سال آماده انتخابتان می‌کند. بری قهوه‌ای تا سیاه را سفت‌تر از بلوگای ایران می‌یابید. بومی خزر نیست اما بومی ذائقه خاص‌پسندان است.

خاویار سوروگا

در این مشکی و خاکستری تحفه اوزون برون، نوت‌هایی کره‌ای را با انواع معدنی پیچیده بجویید. در این طعم‌های بی‌نظیر، جایی را هم برای حس ناب مزه‌ای خامه‌ای محفوظ دارید. سوروگا با بافتی سفت موقر است و اصیل با پشتی که به خزر وصل است. سوروگا، خاویاری کلاسیک به شمار میرود و برای تولید آن دست کم 7 سال زمان لازم است.

خاویار استرا

استرا با طعمی آجیلی، کمی شیرین و باطراوتش، با گروهی متعادل از مزه‌هایی که دریا و گردوی تازه را یادآوری‌تان می‌کنند، دانه به دانه در دهانتان شورآفرین می‌شود. در این رنگ‌های گرم، از قهوه‌ای تیره تا یشم و از کهربایی تیره تا طلایی، پیراهنی از گوناگونی بر بافت سفتش تنیده گویی! خانی خاویار این طعم غنی را از ماهی چالباش پیش‌کش سفره‌های پر از صفایتان می‌کند. چالباش برای تولید محبوب ترین  خاویار جهان، بیش از 8 سال زمان نیاز دارد.

استرلیاد

استرلیاد را باید از ماهی‌ای به همین نام سراغ بگیرید که در حوزه‌های سرریز رودخانه‌هایی زندگی می‌کند که به دریای خزر می‌ریزند. بهای نسبتاً کم این نوع خاویار را باید به زمان عمل‌آوری تقریباً کم 3 ساله و اندازه بسیار کوچکش نسبت دهیم. در طعم استرلیاد به دنبال نوت‌های دلپذیر روغن یا چربی و نوعی متعادل بودن باشید.

کالوگا

کالوگا در آب‌های شرق آسیا یافت میشود و ظاهر و خاویاری تقریبا شبیه به بلوگای ایرانی دارد. این ماهی را بیشتر می‌توان در رودخانه آمور یافت. چین اخیراً آن را به بازار جهانی معرفی کرده و سابقه چندانی ندارد. این گونه را مثل بلوگا به بازار عرضه کرده‌اند اما بلوگای ایران کجا و ... . طعم و نامداری کالوگا و بلوگا را نمی‌شود هم‌سنگ دانست.

کیفیت خاویار به چه عواملی بستگی دارد؟

چنانچه بخواهیم از کیفیت خاویار بگوییم، غیر از طعم یا مزه، باید رنگ، قوام دانه و اندازه را پیش بکشیم. این ویژگی‌ها الفبای کیفیت خاویار هستند. باکیفیت شدن خاویار به مزه‌ای دل‌پذیر، اندازه دانه شاهانه، رنگی زیبا و قوام مناسب دانه است. این مهم با دقت بسیار زیاد برای پرورش، تغذیه کردن با خوراک ویژه، توجه به سلامت و تراکم نگهداری ماهی، پالایش‌های دائمی و نیز روش‌ها و اصول فرآوری منحصر به فرد آن محقق می‌شود. ما در خانی خاویار این اصول را بارها تمرین کرده‌ایم تا به کیفیتی باب میلتان برسیم و به انتخاب شدن به دستان شما ببالیم.

خاویار از کجا و با چه روشی به دست می‌آید؟

با صید بی‌رویه ماهیان خاویاری در سال‌های اخیر به‌ویژه توسط کشور شوروی سابق، این موجودات ارزشمند در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند. بنابراین، با این‌که در گذشته تولید انحصاری خاویار جهان در دریای خزر و به صورت صیدی انجام می‌شد، امروزه کشورهای اقصی نقاط جهان با حمایت کردن از پرورش ماهیان خاویاری، به‌دنبال برخورداری از سود این کار هستند. البته این کشورها در کنار منافع اقتصادی، در پی جایگزینی جمیعت ماهیان خاویاری بازار نیز هستند. لذا تولید و رهاسازی بچه ماهیان خاویاری به دریای خزر در برنامه کاری 5 کشور حاشیه این دریا قرار گرفته است تا آن‌ها را از خطر انقراض محافظت کنند. امروزه کشورهای بسیاری به تولید خاویار به‌صورت پرورشی روی آورده‌اند. بااین‌که آغاز کار پرورش ماهیان خاویاری ابهامات زیادی را در خصوص کیفیت خاویار پرورشی جایگزین ایجاد کرده بود، اما گذشت زمان ثابت کرد که کیفیت خاویار پرورشی، دست‌کم در کشورهای میراث‌دار آن یعنی ایران و روسیه اگر بهتر از نوع صیدی نباشد، کمتر از آن نیست؛ چرا که با بهره‌گیری از دانش تخصصی، فراهم‌سازی محیط مستعد پرورش و رشد و تغذیه ماهی‌ها با مواد ضروری بدن و کنترل کردن بهتر سلامتی‌شان، فرآیند بلوغ این ماهیان کوتاه‌تر و کیفیت خاویارشان بهتر می‌شود. ما در مجموعه خانی خاویار افتخار داریم که با دقت تمام برای پرورش و تولید خاویاری در شأن نام ایران اهتمام کرده‌ایم و با تمام تلاشمان به چنین هدفی متعهدیم. از طرف دیگر، در راستای رسالت خانی خاویار برای محافظت از این گنجینه ملی گرانبها، برای بازسازی ذخایر ژنتیکی این موجودات، همه‌ساله مقدار زیادی ماهی را در رود ارس رهاسازی می‌کنیم که در نهایت به دریای خزر می‌ریزد. لذا در قالب برنامه‌ای منسجم، تلاش داریم تا روند رهاسازی را سرعت بدهیم. امیدواریم که بتوانیم در پلتفرم‌های اطلاع‌رسانی خانی خاویار اعم از سایت و شبکه‌های اجتماعی، از نتایج این اقدام مهم در آینده‌ای نزدیک پرده برداریم.

خاویار چیست و چگونه تولید می‌شود؟

خاویار به تخمک گونه خاصی از ماهی‌ها اطلاق می‌شود که به تاسماهی معروفند. این محصول از جنس ماده این ماهی‌ها حاصل می‌شود. بنابراین، تخمک سایر ماهی‌ها اعم از سالمون، قزل‌آلا و غیره خاویار محسوب نمی‌شود. در گذشته، ماهیان خاویاری یا همان تاسماهی‌ها عمدتاً در دریای خزر، دریای سیاه، رودخانه‌ها و حوزه‌های آبریز این دریاها زندگی می‌کردند. ایرانیان اولین اقوامی بودند که پای خاویار را به سفره پادشاهان ایرانی باستان باز کردند. لذا آن‌ها به‌نوعی میراث‌دار این حرفه در جهان به شمار می‌روند و دریای خزر و گونه‌های بومی‌اش معروف‌ترین و محبوب‌ترین نام را در صنعت خاویار جهان دارند. امروزه با ممنوعیت صید ماهیان خاویاری، خاویار پرورشی جایگزین خاویار صیدی شده است. حرفه ما در خانی خاویار تولید خاویار پرورشی است که در ادامه به مراحل این کار می‌پردازیم.

فرآیند پرورش ماهیان خاویاری و تولید خاویار بسیار پیچیده و زمان‌بر است. چنین فرآیندی بسته به نوع ماهی تقریباً 5 تا 15سال طول می‌کشد و نیاز به دقت و تخصص زیادی دارد.

  • در ابتدا ماهی‌های تکثیرشده باکیفیت از نظر شاخص‌های ظاهری، قوای جسمی، ایمنی و رشد گزینش و وارد استخرهای پرورش می‌شوند. در ادامه، به مدت دو تا چهار سال بسته به گونه ماهی در استخر‌هایی با تراکم مناسب و البته کم نگهداری می‌شوند تا به مرحله تعیین جنسیت برسند. تا این مرحله، جنسیت ماهی‌ها نامشخص است. این مدت مثلاً برای گونه سیبری 2 سال و برای فیل‌ماهی 4 سال طول می‌کشد.
  • در این مرحله، ماهی‌ها با ماده گیاهی و طبیعی مخصوصی بیهوش شده و به قسمت ویژه‌ای برای سونوگرافی و تعیین جنسیت فرستاده می‌شوند. پس از تعیین جنسیت، نرها از ماده‌ها جدا و برای استفاده گوشتی از چرخه تولید خارج می‌شوند. اما ماده‌ها در مجموعه باقی می‌مانند تا برای هدف استحصال خاویار نگهداری شوند. در این مرحله برای دستیابی به خاویاری باکیفیت، خوراک مصرفی ماهی‌ها تغییر می‌کند و تگ الکترونیکی مخصوصی برای ایجاد شناسنامه، به هر یک از ماده‌ها وصل می‌شود. به کمک این تگ‌ها اطلاعات منحصربه‌فرد هر ماهی مثل سال تولد، وضعیت سلامتی و سایر داده‌های مهم در سیستم ثبت می‌شوند و امکان نظارتی دقیق بر آن‌ها را برای کارشناسان خانی خاویار فراهم می‌کند.
  • در ادامه، ماهی‌ها مدت طولانی‌تری تا موعد بلوغ جنسی نگهداری می‌شوند. این مدت برای فیل‌ماهی دست‌کم 8 سال است؛ یعنی از ابتدا مجموعاً حدود 11 تا 15 سال. در طی این مدت، کیفیت خاویار در شکم ماهی دائماً بررسی می‌شود تا ماهی‌هایی حفظ شوند که خاویار باکیفیت‌تری دارند. بنابراین، ماهیانی که طبق استانداردهای فنی خانی خاویار، کیفیت مطلوبی نداشته باشند، از چرخه پرورش خارج می‌شوند. در تمام این مدت، وضیعت سلامت ماهی‌ها توسط دامپزشکان مجرّب و کیفیت خاویار توسط متخصصین خاویار شرکت خانی خاویار دائماً بررسی و پالایش می‌شوند. همچنین، برای تولید خاویاری شاهانه، ماهی‌ها را با بهترین غذاهای ممکن همراه با خوراکی‌های ارگانیک، که در جیره غذایی ماهی در طبیعت وجود دارد مثل ماهی کیلکا و برخی مواد خوراکی طبیعی تغذیه می‌کنند.
  • پس از تأیید شدن بلوغ جنسی ماهی‌ها توسط دکتر متخصص، آن‌ها را به مدت 6 ماه به استخرهای مخصوصی به نام وینترینگ با دمای آب پایین‌تر منتقل و با خوراک مخصوصی با درصد چربی خیلی کم تغذیه می‌کنند تا به‌اصطلاح، چربی‌سوزی کنند و خاویاری باکیفیت‌تر و با اندازه دان‌های درشت‌تر تولید کنند. اگر مرحله رسیدگی جنسی به موقع شناسایی نشود، ماهی شروع به بازجذب خاویار می‌کند که چنانچه استحصال در این مرحله صورت گیرد، خاویار برداشت شده کیفیت لازم را نخواهد داشت. بنابراین، باید اجازه داد تا خاویار جذب بدن ماهی شود. در این‌صورت، ماهی دو سال بعد دوباره خاویار خواهد داد.
  • پس از اتمام دوره زمستان‌گذرانی یا فستینگ، ماهی بیهوش شده و به قسمت استحصال و فرآوری خاویار منتقل می‌شود. این مرحله یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین بخش‌های تولید خاویار است؛ چرا که در صورت عدم فرآوری صحیح، خاویار هر قدر باکیفیت هم باشد کیفیتش را از دست می‌دهد. در این مرحله، خاویار با کیفیت، از شکم ماهی خارج می‌شود اما هنوز با خاویار اصیل و خوشمزه شاهانه، فاصله دارد. در این مرحله، مرواریدهای سیاه ما به اتاق فرآوری منتقل می‌شوند؛ یعنی جایی که خاویار توسط متخصصین فرآوری الک می‌شود، کیفیتش بررسی می‌شود و بهترین دان‌هایش تفکیک، گریدبندی و شسته می‌شوند. سپس خاویار با روش‌های اصیل ایرانی و با استفاده از نمک، عمل‌آوری شده و در قوطی‌های بزرگ 1 و 8/1 کیلویی بسته‌بندی می‌شود تا هنگام فروش، در ظروف 50، 125 و 250 گرمی، مجدداً بسته‌بندی و آماده تحویل به مصرف‌کننده نهایی شود.

ما در مجموعه خانی خاویار سعی کرده‌ایم تا از بهترین متخصصان ایرانی کمک بگیریم که در سطح بین‌المللی فعالیت می‌کنند و میراث‌دار فنون فرآوری باستانی ایرانی هستند تا محصولی شایسته مصرف‌کننده خاویار ایرانی تولید کنیم و نام نیک ایران را در صنعت تولید خاویار پاس بداریم.

کدام کشورها محبوب‌ترین نام را در صنعت خاویار دارند؟

ایران و روسیه محبوب‌ترین نام‌ها در این عرصه برای مشتریان خارجی در سراسر دنیا هستند. ایران به‌دلیل سابقه بسیار طولانی و ریشه‌دارش در این صنعت که به هزاره‌های پیشین می‌رسد و نیز فنون مخصوص و منحصربه‌فرد فرآوری و عمل‌آوری خاویار، نامدارترین کشور جهان در این صنعت است؛ به‌ویژه در تولید خاویار بلوگا که گران‌ترین و شاهانه‌ترین محصول در بین انواع خاویار است. خاویار بلوگا را در دنیا با نام ایران می‌شناسند. حتی باور عمومی بر این است که نام خاویار را ایرانیان بر آن نهاده‌اند که به معنی کیک قدرت است. روسیه نیز در کنار ایران و به‌دلیل همجواری با دریای خزر و استفاده از این گنجینه گران‌بها در طی سده اخیر توانسته است در صنعت خاویار به شهرتی جهانی برسد. اگر چه با صید کردن بی‌رویه این ماهی‌ها که منجر به در معرض انقراض قرار گرفتن آن‌ها شده، مورد انتقاد جامعه جهانی قرار گرفته است.

قیمت خاویار چقدر است؟

قیمت این محصول متناسب با نوع خاویار متفاوت است. مثلاً قیمت‌های خاویار بلوگا، استرا و سیبری متفاوت هستند؛ اما خود خاویار بلوگا نیز بسته به گرید و کیفیتش قیمت‌های متفاوتی دارد. برای مشاهده قیمت فروش انواع محصولات خانی خاویار می‌توانید به قسمت محصولات در همین وب سایت مراجعه کنید.

بهترین شرایط نگهداری خاویار چیست؟

خاویار در برابر حرارت بسیار حساس است. بهترین بازه دمایی نگهداری خاویار 3- تا 3+ درجه سانتیگراد است. اگر دما از این بازه بیشتر شود، خاویار شروع به آبکی شدن می‌کند و کیفیتش را به مرور از دست می‌دهد. چنانچه دما کمتر از بازه فوق باشد، این محصول یخ می‌زند. هنگام تهیه کردن خاویار، بهتر است دمای یخچال خانگی را تا حد ممکن پایین بیاورید و خاویار را در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید که دمای پایین‌تری دارد. در صورت باز نشدن درب محصول، آن را می‌توانید طی یک تا دو هفته نگهداری کنید. در این شرایط نیز بهتر است خاویار همراه با یخ های ارسالی و در درون یونولیت در یخچال نگه داری شوند و یخ های کنار یونولیت مجددا هر 3 روز شارژ شوند. اما پس از باز شدن، بهتر است در طی کمتر از 24 ساعت مصرف شود تا تغییر ناخوشایندی در طعم و کیفیتش ایجاد نشود. دقت کنید که خاویار را به هیچ وجه در فریزر قرار ندهید.

خاویار را چگونه حمل می‌کنند؟

طبق آنچه که در بخش مربوط به چگونگی نگهداری خاویار گفتیم، خاویار باید بسیار بااحتیاط و در دمای ویژه و شرایط خاصی حمل شود. در شرکت خانی خاویار برای حمل خاویار از دو روش استفاده می‌کنند. در روش اول از یونولیت پر شده با یخ ژله‌ای کمک می‌گیرند که امکان ماندگاری محصول را تا 30 ساعت فراهم می‌کند. در روش دوم که کمی لوکس‌تر است، کیف‌هایی چرمی مختص خانی خاویار طراحی شده‌اند که عایق آلومینیوم دولایه دارند. این کیف‌ها را با یخ ژله‌ای پر می‌کنند و امکان حمل سالم و در دمای مناسب را تا 20 ساعت برای خاویار فراهم می‌کنند که برای مسافت‌های کوتاه‌تر مناسب هستند.

آیا امکان خرید خاویار وحشی وجود دارد؟

به‌دلیل صید بی‌رویه ماهیان خاویاری و در معرض انقراض قرار گرفتن آن‌ها، از سال 2011 میلادی صید ماهیان خاویاری ممنوع و برای آن مجازات کیفری تعیین شد. کشورهای حاشیه دریای خزر توافق کردند که برای بازسازی ذخایر ژنتیکی این دریا، سالانه مقدار زیادی از ماهیان خاویاری تکثیرشده به صورت پرورشی را در دریای خزر رهاسازی کنند. شرکت خانی خاویار هم به نوبه خودش، در سال‌های اخیر مقدار قابل توجهی گونه‌های مختلف ماهیان خاویاری را در رود ارس رهاسازی کرده است که به‌صورت غیرمستقیم به دریای خزر می‌ریزد و تداوم منظم این کار و افزایش آن را در سال‌های آتی در دستور کار قرار داده است. نتیجه این اقدامات از طریق کانال‌های ارتباطی این مجموعه به اطلاع همراهان گرامی خواهد رسید.

البته خانی خاویار به مصرف‌کنندگان گرامی تضمین می‌دهد که خاویار تولید شده در محیط پرورشی، به دلیل بهره‌گیری از دانش تخصصی، فراهم‌سازی محیط مستعد پرورش و رشد و تغذیه ماهی‌ها با مواد ضروری بدن و کنترل کردن بهتر سلامتی‌شان، فرآیند بلوغ این ماهیان کوتاه‌تر و کیفیت خاویارشان بهتر می‌شود و با استانداردهای بسیار سخت‌گیرانه این مجموعه و عاری از هرگونه آلودگی‌هایی تولید و عرضه می‌شود که ممکن است در آب دریا موجود باشند و سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید کنند.

خاویار چگونه سرو می‌شود؟

برای درک کردن بهتر نوت‌های کره‌ای، خامه‌ای، گردویی و فندقی شاهانه خاویار، بهتر است آن را خالی مصرف کنید. اما برای تنوع می‌توانید همراه با هر چیزی استفاده کنید که به مذاقتان خوشایند است. مثلاً همراه با تخم مرغ، لابستر، کره، اسپاگتی و .... اما توجه کنید که این محصول را به‌طور درسته در کنار یا روی این خوردنی‌ها نوش جان کنید و از هم زدن یا له کردن خاویار خودداری شود. خاویار محصولی فرآوری شده با نمک است و هیچ افزودنی دیگری ندارد و همان‌طور به‌طور خام آماده مصرف است. از پختن یا جوشاندن آن جداً باید خودداری شود. برای سرو خاویار بهتر است از ظروف و قاشق‌های غیرفلزی مخصوصاً غیرنقره‌ای استفاده شود. چرا که قاشق نقره‌ای با خاویار واکنش شیمیایی نشان می‌دهد و طعم ناخواسته و ناخوشایند فلز را به خاویار منتقل می‌کند. قاشق‌های چوبی، پلاستیکی، مرمر و به‌ویژه صدفی می‌توانند وسیله مناسبی برای این منظور باشند. لذا در این راستا قاشق‌های صدفی مخصوصی طراحی و تولید شده‌اند تا با آن‌ها طعم واقعی خاویار را احساس کنید. این محصول نیز هم‌اکنون از سایت ما قابل سفارش است.

چرا خاویار گران است؟

1- کمیاب است: فرآیند تولید خاویار بسیار پیچیده، پرهزینه و زمان‌بر است. برای تولید خاویار بسته به گونه آن، دست‌کم 6 تا 15سال زمان لازم است. شایان ذکر است که از یک ماهی نمی‌توان 2 بار خاویار استحصال کرد و پس از یک بار گرفتن خاویار، ماهی می‌میرد. بدیهی است که نگهداری ماهی به مدت 15سال نیازمند هزینه‌های گزاف و دقت فراوان برای پرورش آن است و همین سختی تولید و فرآیند خاص منجر به کمیابی این محصول می‌شود.

2-مزه‌ای که در انحصار پادشاهان و طبقه اشراف بوده است: در طول تاریخ و از هزاران سال پیش، مصرف خاویار در انحصار خاندان‌های اصیل منسوب به پادشاهان بوده و مصرف و صید آن برای عوام یا حتی قشر بسیار مرفه و تجار هم ممنوع بوده است. اما امروزه با تغییر ساختارهای قدرت و روی کار آمدن دولت‌های مردم‌سالار، این محصول اشرافی در اختیار عموم مردم قرار گرفته و مصرف آن یادآور حس پادشاهان اصیل در دربارهای باشکوهشان است.

3- کیفیت اتفاقی نیست: مانند هر محصول دیگری، قیمت خاویار نیز متأثر از کیفیت آن است. ماهیان خاویاری پرورش‌یافته در یک گروه و مثل هم از نظر سن، والدین و شرایط رشد، حتی اگر با بالاترین استانداردها هم نگهداری شوند، همه خاویاری باکیفیت تولید نمی‌کنند. برای تولید کردن خاویار باکیفیت، پالایش دائمی این موجودات علاوه بر مسائل دیگر ضروری است. سال‌ها دقت، توجه به جزئیات، صبر و دانش فنی لازم است تا کیفیتی مطلوب حاصل شود. وگرنه حتی بهترین کیفیت خاویار هم ضمن فرآوری توسط تیمی غیرمتخصص از دست می‌رود.

تفاوت خاویار اصلی و تقلبی

متأسفانه چند سالی است که خاویار تقلبی وارد کشور می‌شود که به خاویار روسیه یا آذربایجان معروف شده است. این محصولات غیراصل زمینه را برای افراد سودجو فراهم می‌کنند تا از قیمت پایین آن برای فریب دادن مردم استفاده کنند. خاویار تقلبی نه تنها هیچ یک از فواید خاویار اصلی را ندارد، بلکه به‌دلیل وجود پارافین در مواد سازنده‌اش، برای سلامتی مضر است. در ادامه به تفاوت‌های بارز خاویار اصیل و تقلبی اشاره می‌کنیم.

1- دمای نگهداری خاویار اصل بین 3- تا 3+ درجه سانتیگراد است و در دمای اتاق کیفیتش را از دست داده و آبکی یا به‌اصطلاح سوپی می‌شود. اگر هنگام خرید ملاحظه کردید که قوطی خاویار در بیرون یا در قفسه مغازه به فروش می‌رسد، مطمئن باشید که آن خاویار تقلبی است.

2- قیمت خاویار تقلبی را اگر با قیمت های موجود در سایت خانی خاویار مقایسه کنید متوجه تفاوت فاحش قیمت خواهید شد که به هیچ عنوان منطقی نیست.

3- شکل دانه‌های خاویار اصل در یک قوطی به‌صورت دایره کامل و یکسان هست اما خاویارهای تقلبی اغلب غیرهم‌شکل و در اندازه‌های متفاوتی هستند.

4- بسته به نوع خاویار، رنگ محصول اصل معمولاً سیاه کامل نیست و روشن‌تر است اما رنگ خاویار تقلبی، سیاه کامل و براق است که چنین ظاهری را به‌دلیل وجود پارافین دارد.

5- خاویار اصل طعمی نمکی و گردویی - کره‌ای دارد که با طعم خاویار تقلبی متفاوت است.

6- دان خاویار اصل با این‌که در دمای اتاق حالت سفتی‌اش را از دست می‌دهد ولی در آب جوش کاملاً سفت می‌شود، اما خاویار تقلبی در آب جوش حل می‌شود.